Λίμνη Μικρού Χωριού Παλιό Μικρό Χωριό - Ευρυτανία

Ιστορικά - Θρησκευτικά - Μουσεία - Φυσικό Κάλλος


Η ηρεμία που επικρατεί θα σας χαλαρώσειΗ Λίμνη του Μικρού Χωριού τροφοδοτείται από το μικρό ποταμάκι που περνάει έξω από το Παλιό Μικρό Χωριό σε απόσταση μόλις 0.6km από αυτό. Η καλύτερη εποχή για να την επισκεφτεί κανείς είναι από την άνοιξη μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Τα νερά του ποταμού που την τροφοδοτούν πέφτουν το καλοκαίρι σιγά σιγά και η μικρή λίμνη εξαφανίζεται. Σχηματίστηκε το 1963 από την κατολίσθηση που συνέβη στο χωριό της 13 Ιανουαρίου του ίδιου έτους. Η τοποθεσία είναι πραγματικά μαγευτική και η ηρεμία που επικρατεί θα σας χαλαρώσει.

Πως θα πάτε

 

Ο προορισμός μας βρίσκεται ΝΔ από το Καρπενήσι.
Ξεκινάμε από την διασταύρωση των οδών Μπακογιάννη και Απόδημων Ευρυτάνων.

  1. Κατευθυνόμαστε στην οδό Μπακογιάννη, σε 0.3km στα δεξιά μας βλέπουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, εμείς συνεχίζουμε στην αριστερή παρατεταμένη στροφή 180 μοιρών και αμέσως μετά στην δεξιά, η ονομασία του δρόμου αλλάζει και βρισκόμαστε πλέον στην οδό Παναγίας Προυσιωτίσης.
  2. Συνεχίζουμε στην Παναγίας Προυσιωτίσης, σε 0.6km και μετά από δύο διαδοχικές στροφές η πρώτη δεξιά και η δεύτερη αριστερή η ονομασία του δρόμου αλλάζει ξανά και βρισκόμαστε πλέον στην οδό Χρυσής Κατσαμπά.
  3. Συνεχίζουμε στην οδό Χρυσής Κατσαμπά, σε 0.8km φτάνουμε σε κόμβο όπου στρίβουμε δεξιά στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας (η οποία μετονομάζεται σε Περιμετρική Καρπενησίου αν στρίψουμε αριστερά).
  4. Συνεχίζουμε στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας, σε 9.4km στρίβουμε δεξιά προς Νέο Μικρό Χωριό.
  5. Συνεχίζουμε την πορεία μας περνώντας μέσα από το Νέο Μικρό Χωριό, σε 2.8km φτάνουμε στο το Μνημείο των θυμάτων της κατολίσθησης το οποίο βρίσκεται στα δεξιά μας. Από αυτό το σημείο ξεκινάει η πορεία μας οδικός μήκους 100m προς την λίμνη. *

* Το παρκάρισμα του οχήματος μας είναι εύκολη υπόθεση καθώς υπάρχει αρκετός χώρος στην περιοχή. Η προσέγγιση της λίμνης με τα πόδια είναι μία πολύ εύκολη και δεν θα συναντήσετε καμία δυσκολία. Εναλλακτικά μπορείτε να συνεχίσετε την πορεία σας μέχρι το Παλιό Μικρό Χωριό, να παρκάρετε εκεί και να κατευθυνθείτε πεζοί μέχρι την λίμνη, μία απόσταση 0.6km.

Πατήστε εδώ για να εμφανιστούν στο χάρτη τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και για να μπορείτε να υπολογίσετε τις αποστάσεις μεταξύ των σημείων που επιθυμείτε

3784
13.9
20
Προτείνουμε για την διαμονή σας

Δείτε επίσης...