Φαράγγι Μικρό Πάντα Βρέχει Τόρνος - Ευρυτανία

Ιστορικά - Θρησκευτικά - Μουσεία - Φυσικό Κάλλος


Το νερό που πέφτει κατά μήκος του σαν βροχή

Ένα εξίσου εντυπωσιακό αλλά λιγότερο γνωστό φαράγγι είναι το «Μικρό Πάντα Βρέχει» στο χωριό Τόρνος της Ευρυτανίας. Το όνομα του το έχει πάρει όπως και το «Πάντα Βρέχει» στα Δολιανά από το νερό που πέφτει κατά μήκος του σαν βροχή όλη την διάρκεια του έτους από πηγές που βρίσκονται στις κορυφές των κατακόρυφων βράχων δημιουργώντας ένα μοναδικό θέαμα για τον επισκέπτη.

 

Για να επισκεφτεί κανείς το «Μικρό Πάντα Βρέχει» πρέπει πρώτα να φτάσει στον Τόρνο, ένα χωριό με απαράμιλλη φυσική ομορφιά που απέχει από το Καρπενήσι περίπου 34 χιλιόμετρα. Ο Τόρνος είναι το χωριό αμέσως μετά τον Προυσό και απέχει από το μοναστήρι της Προυσιώτησας περίπου 8 χιλιόμετρα. Στην συνέχεια θα πρέπει να διανύσει μία απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων με τα πόδια ακολουθώντας το μονοπάτι Δ του χωριού.

Πως θα πάτε

Διαδρομή από το Καρπενήσι στο χωριό Τόρνος:

 

Ο προορισμός μας βρίσκεται ΝΔ από το Καρπενήσι.

Ξεκινάμε από την διασταύρωση των οδών Μπακογιάννη και Απόδημων Ευρυτάνων.

 

  1. Κατευθυνόμαστε στην οδό Μπακογιάννη, σε 0.3km στα δεξιά μας βλέπουμε το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, εμείς συνεχίζουμε στην αριστερή παρατεταμένη στροφή 180 μοιρών και αμέσως μετά στην δεξιά, η ονομασία του δρόμου αλλάζει και βρισκόμαστε πλέον στην οδό Παναγίας Προυσιωτίσης.
  2. Συνεχίζουμε στην Παναγίας Προυσιωτίσης, σε 0.6km και μετά από δύο διαδοχικές στροφές η πρώτη δεξιά και η δεύτερη αριστερή η ονομασία του δρόμου αλλάζει ξανά και βρισκόμαστε πλέον στην οδό Χρυσής Κατσαμπά.
  3. Συνεχίζουμε στην οδό Χρυσής Κατσαμπά, σε 0.8km φτάνουμε σε κόμβο όπου στρίβουμε δεξιά στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας (η οποία μετονομάζεται σε Περιμετρική Καρπενησίου αν στρίψουμε αριστερά).
  4. Συνεχίζουμε στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου - Προυσού - Καλλιθέας, σε 10.5km περνάμε μέσα από τον Γαύρο ο οποίος αποτελεί οικισμό του Μεγάλου Χωριού.
  5. Συνεχίζουμε στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου - Προυσού - Καλλιθέας, σε 9.4km φτάνουμε στην γέφυρα στα Διπόταμα.
  6. Συνεχίζουμε στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου - Προυσού - Καλλιθέας, σε 7km φτάνουμε στο χωριό Προυσός.
  7. Συνεχίζουμε στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου - Προυσού - Καλλιθέας, σε 1.3km φτάνουμε σε διακλάδωση του δρόμου, αφήνουμε την Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Καλλιθέας προχωρώντας ευθεία (αν στρίψουμε δεξιά κατευθυνόμαστε προς Αγρίνιο).
  8. Συνεχίζουμε την πορεία μας, σε 4.3km φτάνουμε σε διακλάδωση του δρόμου όπου παίρνουμε τον δρόμο αριστερά.
  9. Συνεχίζουμε την πορεία μας, σε 0.4km φτάνουμε ξανά σε διακλάδωση του δρόμου, στρίβουμε αριστερά και συνεχίσουμε την διαδρομή μας, σε 200m φτάνουμε στην εκκλησία «Αγία Τριάδα» στο κέντρο του χωριού.

 

Διαδρομή από το χωριό Τόρνος στο φαράγγι «Μικρό Πάντα Βρέχει»:

 

Από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην πλατεία του χωριού παίρνουμε το μονοπάτι Δ. όπου μετά από περίπου 2 χιλιόμετρα πεζοπορίας και 35 λεπτά σε ώρα φτάνουμε στο όμορφο φαράγγι.

Πατήστε εδώ για να εμφανιστούν στο χάρτη τα υπόλοιπα σημεία ενδιαφέροντος αλλά και για να μπορείτε να υπολογίσετε τις αποστάσεις μεταξύ των σημείων που επιθυμείτε

5319
36.0
80
Προτείνουμε για την διαμονή σας

Δείτε επίσης...