Ποδηλατική διαδρομή: Καρπενήσι - Ράχη Τυμφρηστού - Αρβανιτόβρυση - Αγία Παρασκευή

info-karpenisi Σάββατο 16/1/2016 20:54Πρόκειται για μία διαδρομή 32.5km και 350m υψομετρικής η οποία ξεκινά από την κεντρική πλατεία Καρπενησίου και διασχίζει την παλαιά εθνική οδό Καρπενησίου - Λαμίας. Τα πρώτα 9km είναι αρκετά εύκολα καθώς δεν θα συναντήσουμε ιδιαίτερη κλίση.

Από εκεί και μετά όμως και τα επόμενα 4 περίπου χιλιόμετρα θα χρειαστούν λίγη προσπάθεια καθώς θα συναντήσουμε μία κάποια κλίση με την υψομετρική να ξεπερνά για λίγο τα 200m. Στην Ράχη Τυμφρηστού στρίβουμε δεξιά προς Κρίκελλο. Στην συνέχεια σε 1km στρίβουμε ξανά δεξιά στον πρώτο δασικό δρόμο που θα συναντήσουμε.

Από την στιγμή που έχουμε φτάσει ως εδώ δεν θα συναντήσουμε καμία δυσκολία πιο πέρα, ο δασικός δρόμος είναι αρκετά ομαλός και χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις. Μία πανέμορφη διαδρομή όπου εναλλάσσεται το ελατοδάσος με το καστανοδάσος και στην συνέχεια ξανά το πρώτο!

Η Αρβανητόβρυση η οποία βρίσκεται λίγο πιο μετά από τα μέσα της χωμάτινης διαδρομής έχει υψόμετρο 1300m. Από εκεί και μετά ακολουθούμε μία κατηφορική στην αρχή διαδρομή με ένα μικρό ανηφορικό σημείο και στην συνέχεια μέχρι το Αθλητικό Κέντρο η διαδρομή μας είναι χωρίς κάποια ιδιαίτερη κλίση.

Από το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου και μετά μέχρι το Καρπενήσι έχουμε 5km τα οποία βγαίνουν πολύ ξεκούραστα μέχρι την κεντρική πλατεία Καρπενησίου!
 
Στοιχεία διαδρομής
Απόσταση έναρξης από το Καρπενήσι:

Καρπενήσι → Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου: 0km

Χιλιομετρικές Αποστάσεις - Διάρκεια Διαδρομής - Βαθμός Δυσκολίας:

Καρπενήσι → Ράχη Τυμφρυστού: 12km - 1:00 ώρες - B

Ράχη Τυμφρυστού → Αρβανητόβρυση: 8km - 0:40 ώρες - A

Αρβανητόβρυση → Αγία Παρασκευή: 4.5km - 0:20 ώρες - A

Αγία Παρασκευή → Αθλητικό Κέντρο: 3km - 0:15 ώρες - A

Αθλητικό Κέντρο → Καρπενήσι: 5km - 0:15 ώρες - A

Υψόμετρα:

Καρπενήσι: 950m

Ράχη Τυμφρυστού: 1200m

Αρβανητόβρυση: 1300m

Αγία Παρασκευή 1070m

Αθλητικό Κέντρο: 900m

Εξοπλισμός για την διαδρομή:

• ....
• ....
.....

4976
32.5
2:30