Ποδηλατική διαδρομή: Καρπενήσι → Μονή Προυσού → Καρπενήσι

info-karpenisi Πέμπτη 10/12/2015 0:22Σίγουρα είναι από τις πιο ξεχωριστές διαδρομές, αυτό για δύο κυρίως λόγους. Πρώτα από όλα ως προορισμός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, η Μονή Προυσού είναι κάτι το ιδιαίτερο για πολλούς από μόνη της. Ο δεύτερος λόγος είναι η μαγευτική τοποθεσία αλλά και η απίστευτη διαδρομή, μία διαδρομή πότε δίπλα στον Καρπενησιώτη ποταμό και πότε δίπλα αλλά και κάτω από τεράστιους όγκους βράχων!

Η διαδρομή είναι 29km πήγαινε και άλλα τόσα η επιστροφή. Η υψομετρική της αφετηρίας και του τερματισμού μπορεί να είναι μόλις 250m από τα 950m του Καρπενησίου και τα 700m της Μονής αλλά πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπό όψην ότι ενδιάμεσα της διαδρομής κατεβαίνουμε κάτω από τα 450m. Με απλά λόγια στο πήγαινε έχουμε 250m όπου ανεβαίνουμε και στην επιστροφή 500m!!

Αναλόγως των καιρικών συνθηκών που με τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η βόλτα σας θα χρειαστείτε και τις ανάλογες ποσότητες νερού. Εάν το επιχειρήσετε με ηλιοφάνεια υπολογίστε από ένα μέχρι δύο ή και τρία λίτρα νερό! Νερό υπάρχει στην χαρακτηριστική μεγάλη κατηφόρα μετά από την θέση Κλειδί, σε αυτό το σημείο υπάρχει ένα μικρό μαγαζάκι με παραδοσιακά στα αριστερά του δρόμου. Η βρύση βρίσκεται ακριβώς απέναντι στα δεξιά του δρόμου. Κάτι για να δροσιστείτε θα βρείτε στις εγκαταστάσεις στα αριστερά σας αμέσως πριν την γέφυρα στα Διπόταμα.

Την διαδρομή αυτή δεν την συνιστούμε βροχερές ημέρες ή ακόμη και μία μέρα μετά. Καθώς συμβαίνουν πτώσεις πετρών αλλά και πιθανές κατολισθήσεις.

 
Στοιχεία διαδρομής
Απόσταση έναρξης από το Καρπενήσι:

Καρπενήσι → Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου: 0km

Χιλιομετρικές Αποστάσεις - Διάρκεια Διαδρομής - Βαθμός Δυσκολίας:

Καρπενήσι → Μονή Προυσού: 29km - 1:50 ώρες - C

Μονή Προυσού → Καρπενήσι: 29km - 1:50 ώρες - C

Υψόμετρα:

Καρπενήσι: 950m

Προυσός 700m

Εξοπλισμός για την διαδρομή:

• ....
• ....
.....

3923
58
3:40