Πανοραμική φωτογραφία 360 από την χιονισμένη Ψηλή Κορυφή στο Βελούχι σε υψόμετρο 2314m

Η ψηλή κορυφή του Βελουχίου πάντα μας γοήτευε, κάθε φορά που φτάναμε ως τα 2314m ήταν σαν την πρώτη φορά, ποτέ ως τώρα όμως δεν είχαμε επιχειρήσει να ανεβούμε όσο η κορυφή ήταν χιονισμένη.

Καθώς τα πρώτα χιόνια φέτος έπεσαν νωρίς και εκμεταλλευόμενοι τις καλές μέρες μετά την χιονόπτωση η ιδέα όλο και μας στριφογύριζε στο μυαλό. Για να πούμε την αλήθεια δεν θέλαμε και πολύ, καθώς η περιέργεια για το τοπίο και τις εικόνες που θα συναντούσαμε μας έσπρωχναν σε αυτή την κατεύθυνση!!»

28/11/2013 ώρα 13:10, σαλέ χιονοδρομικού κέντρου Καρπενησίου, ο ήχος του κλείστρου της μηχανής του φωτογράφου της ομάδας του info-karpenisi.gr ακούστηκε για πρώτη φορά καθώς ξεκινούσαμε ακολουθώντας το χιονισμένο μονοπάτι Μ12 με στόχο την κατάκτηση της ψηλής κορυφής του Βελουχίου στα 2314m.

Τις προσπάθειες μας δυσκόλευε το φρέσκο χιόνι που σε μερικά σημεία μας έφτανε μέχρι την μέση. Όσο βέβαια ανεβαίναμε σε υψόμετρο λόγο των χαμηλότερων θερμοκρασιών το χιόνι ήταν παγωμένο και μας επέτρεπε να βαδίζουμε στην επιφάνεια του.

Ώρα 15:00, σχεδόν δύο ώρες μετά φτάσαμε στην κορυφή.

Σύμφωνα με την ροή του κειμένου ή τέλος πάντως με την εξέλιξη που θα έπρεπε να έχει η αφήγηση μας κάπου εδώ θα έπρεπε να περιγράψουμε τις εικόνες που αντικρίσαμε, τα συναισθήματα, τις εντυπώσεις μας….

Ασφαλώς και ο στόχος μας ήταν η κορυφή, για καλή μας τύχη όμως έπρεπε να καλύψουμε μία απόσταση 1,6 χιλιομέτρων μέσα στο χιόνι και την παγωνιά,… ναι, σωστά το γράψαμε, για καλή μας τύχη, χαρίζοντας μας απλόχερα σαν αντάλλαγμα εικόνες από ένα μαγικό - παγωμένο κόσμο!!

Πως όμως να τα μεταφέρουμε και να περιγράψουμε όλα αυτά με λόγια?
Έχουν την δύναμη να το κάνουν αυτό?
Γιατί να αδικήσουμε τόσο πολύ όλα αυτά που είδαμε και νιώσαμε?

Λένε μία εικόνα είναι ίση με 1000 λέξεις.
Ελπίζουμε μία πανοραμική φωτογραφία 360 να κάνει κάτι καλύτερο…


«Ιδού λοιπόν τι αντικρίσαμε από την χιονισμένη ψηλή κορυφή Βελουχίου….!!

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες το Νοέμβρη του 2013 από μέλη της ομάδας του info-karpenisi.gr.
Η ψηλότερη χιονισμένη κορυφή της Ευρυτανίας στα 2314m… 2314 Nov - -