Γεφύρι του Μανώλη - Ένα έργο του 17ου αιώνα κινδυνεύει να χαθεί για πάντα

info-karpenisi Παρασκευή 14/9/2018 15:25Γεφύρι του Μανώλη - Ένα έργου του 17ου αιώνα κινδυνεύει να χαθεί για πάντα

Τις τελευταίες ημέρες γίνεται λόγος για την κατάσταση του γεφυριού του Μανώλη, σε πρόσφατες φωτογραφίες που κυκλοφορούν φαίνεται να έχει καταρρεύσει ένα μεγάλο τμήμα του στην πλευρά που συνδέει την δυτική όχθη του Αγραφιώτη ποταμού, δηλαδή από την πλευρά της Τσούκας.

Για να συγκρίνουμε λοιπόν την σημερινή κατάσταση του γεφυριού με το πρόσφατο παρελθόν ανατρέξαμε σε παλαιά αρχεία μας για το γεφύρι και ανακαλύψαμε ότι η πρόσφατη κατάρρευση για την οποία γίνεται λόγος δεν είναι και τόσο πρόσφατη, το γεφύρι βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση τουλάχιστον από τις 26 Ιανουαρίου 2018!!

Είναι ουσιαστικά η κατάσταση από την οποία βγήκε από τον χειμώνα του 2017 - 2018!!Χωρίς να είμαστε ειδικοί εκτιμούμε ότι οι ζημιές αυτές καθιστούν το μέλλον του πιο ζοφερό από ποτέ. Για να είμαστε ειλικρινείς η διάσωση του δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο εγχείρημα, ειδικά σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται την δεδομένη χρονική στιγμή.

Ημερολογιακά έχουμε μπει στο Φθινόπωρο καθώς μπαίνουμε ήδη στο δεύτερο μισό του Σεπτεμβρίου. Με τις πρώτες βροχές ο Αγραφιώτης θα αρχίσει να τροφοδοτεί την λίμνη των Κρεμαστών με τεράστιες ποσότητες νερού η οποία με την σειρά της θα καλύψει το ξακουστό γεφύρι, θέλουμε να ελπίζουμε όχι για πάντα.

Χωρίς βοήθεια ένα από τα σήματα κατατεθέν της Ευρυτανίας θα χαθεί για πάντα...

Konstantinos Kefalas2696