«Η Ακρόπολη» του Καρπενησίου: Ο Λόφος του Αγίου Δημητρίου

info-karpenisi Σάββατο 12/10/2013 7:12

Ο λόφος του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται νότια της πόλης του Καρπενησίου και είναι ορατός από όποιο σημείο της πόλης και αν βρισκόμαστε. Πήρε το όνομα του από το ομώνυμο εκκλησάκι που χτίστηκε εκεί το 1886.

Ο χώρος αυτός παρουσιάζει αρχαιολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον καθώς σε έναν από τους αρχαίους οικισμούς που υπήρχε στην περιοχή γύρω από το λόφο βρέθηκε και ο λεγόμενος «Θησαυρός του Καρπενησίου» ο οποίος αποτελείται από 35 μοναδικά αριστουργήματα της ελληνιστικής χρυσοχοΐας. Ο θησαυρός βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μετά από δωρεά της Ελένης Σταθάτου.

Λόγω της θέσης αλλά και του ύψους του ο λόφος του Αγίου Δημητρίου αποτελεί ιδανικό σημείο για να μπορέσετε να θαυμάσετε την πανοραμική θέα προς το Καρπενήσι.

Από το λόφο του Αγίου Δημητρίου περνάει και το μονοπάτι Μ15 το οποίο ξεκινάει από το κέντρο του Καρπενησίου και καταλήγει στο «μύλο του Θεμελή».

Το info-karpenisi.gr προτείνει ανεπιφύλακτα στους επισκέπτες της πόλης του Καρπενησίου να επισκεφτούν το Λόφο του Αγίου Δημητρίου, ένα αξιοθέατο που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη το οποίο μπορείτε να επισκεφτείτε ακόμη και με τα πόδια.

Δείτε το Λόφο του Αγίου Δημητρίου εδώ


3629