Μονοπάτια Διασχίσεων Μ5 και Μ3: Ανιάδα → Λακκώματα → Καταφύγιο Καλιακούδας → Μεγάλο Χωριό

info-karpenisi Δευτέρα 7/10/2013 12:44

Στην προηγούμενη πεζοπορία ακολουθήσαμε το μονοπάτι Ψηλής Κορυφής Μ12 το οποίο μας οδήγησε από την Αγία Παρασκευή Καρπενησίου στην Ψηλή Κορυφή Βελουχίου σε υψόμετρο 2314 μέτρων.

Σήμερα θα βρεθούμε νότια της πόλης του Καρπενησίου και συγκεκριμένα στο χωριό Ανιάδα, από εκεί ξεκινάει η πεζοπορία μας ακλουθώντας το μονοπάτι Μ5 το οποίο μας οδηγεί μέχρι την τοποθεσία Λακκώματα (στο ξωκλήσι της Παναγίας) λίγο έξω από το Μεγάλο Χωριό. Στο σημείο αυτό διασταυρώνονται μαζί με το Μ5 δύο ακόμη μονοπάτια, το Μ3 που μας οδηγεί στο Μεγάλο Χωριό και το Μ4 που καταλήγει στην Κορυφή της Καλιακούδας.

Στη συνέχεια από τα Λακκώματα θα ακολουθούμε το Μ4 μέχρι το Καταφύγιο Καλιακούδας, όπου θα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε από το Καταφύγιο Καλιακούδας στο ξωκλήσι της Παναγίας και θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι Μ3 μέχρι το Μεγάλο Χωριό και το τέλος της διαδρομής μας.

Δείτε σε χάρτη την διαδρομή: Ανιάδα → Λακκώματα → Καταφύγιο Καλιακούδας → Μεγάλο Χωριό
Μην χάσετε την πρώτη συνάντηση για το εργαστήρι φωτογραφίας την Τετάρτη 9 Οκτώβρη στις 7 το απόγευμα στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου.


2703