Πεζοπορία γνωριμίας: Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου → Κεφαλόβρυσο → Κλαυσί

info-karpenisi Σάββατο 28/9/2013 20:56

Με την παρουσίαση της Μαύρης Σπηλιάς στο προηγούμενο μας post ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος από μία σειρά από αξιοθέατα της Ευρυτανίας που θα προβάλουμε στο www.info-karpenisi.gr.

Η θεματολογία μας από εδώ και πέρα θα έχει σκοπό την προβολή και ανάδειξη των μονοπατιών στην περιοχή του Καρπενησίου αλλά και σε χωριά της Ευρυτανίας. Όταν μιλάμε για μονοπάτια εννοούμε μονοπάτια με σήμανση, ιδανικά για πεζοπορία.

Κάθε διαδρομή μπορείτε να την δείτε στις σελίδες του www.info-karpenisi.gr χαραγμένη σε χάρτη της google παραμετροποιημένη από εμάς ώστε να γνωρίζεται με μεγάλη ακρίβεια από πού ξεκινάει, που περνάει και που τελειώνει. Στην διάθεση σας εκτός από πλούσιο φωτογραφικό υλικό υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για κάθε διαδρομή όπως:

• ονομασία διαδρομών
• κωδικοί μονοπατιών
• χρώμα σήμανσης μονοπατιών
• αποστάσεις κομβικών σημείων της διαδρομής
• χρόνοι που απαιτούνται για την κάλυψη των αποστάσεων αυτών
• υψόμετρα
• βαθμοί δυσκολίας

Επίσης για κάθε διαδρομή προτείνεται ο εξοπλισμός αλλά και μερικά μικροπράγματα που καλό θα είναι να έχει κανείς μαζί του πριν την έναρξη της.

Η ομάδα του www.info-karpenisi.gr χρησιμοποιώντας τα μονοπάτια με σήμανση έχει δημιουργήσει προτεινόμενες διαδρομές διαφόρων επιπέδων δυσκολίας τις οποίες μπορεί κανείς να ακολουθήσει χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία.

Στην περιπλάνηση μας αυτή στα μονοπάτια αυτά θα απολαύσουμε όμορφες διαδρομές μέσα στα πλούσια ελατοδάση της Ευρυτανικής γης, θα διασχίσουμε χωριά και βουνοκορυφές, θα διαβούμε γραφικά γεφυράκια και τέλος θα συναντήσουμε ιστορικούς χώρους και μνημεία, αναπόσπαστο κομμάτι της πλούσιας ιστορίας της Ευρυτανίας.

Σαν πρώτη μας επιλογή προτείνουμε μία εύκολη διαδρομή που ξεκινάει από το Αθλητικό Κέντρο Προετοιμασίας Καρπενησίου, περνάει από το Ιστορικό Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου και καταλήγει στο χωριό Κλαυσί νοτιοδυτικά του Καρπενησίου.

Δείτε την διαδρομή Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου → Κεφαλόβρυσο → Κλαυσί


3267